Πόσο τελικά μπορεί να κοστίζει μια ανακαίνιση;

Written by  06 Jan 2014

Πολλοί πελάτες, φίλοι και άνθρωποι του χώρου μας ρωτούν, «γιατί δεν βγάζετε πακέτα ανακαίνισης…;».
Η απλή και επιφανειακή απάντηση - καθώς και η λίγο πιο διακριτική για την αποφυγή της κατά μέτωπο σύγκρουσης με τους συναδέρφους οι οποίοι το κάνουν - είναι πως δεν συμβαδίζει με τη φιλοσοφία μας και με τον τρόπο που θέλουμε να διαθέτουμε την υπηρεσία μας. Εν ολίγοις δεν συνάδει με τις αρχές μας και με το πώς θέλουμε να αντιμετωπίζουμε τους υποψήφιους πελάτες από την πρώτη κιόλας επαφή.

Ναι αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν, «πως θα ξέρουμε πόσο μπορεί να κοστίσει μια ανακαίνιση…;»
Φυσικό και εύλογο ερώτημα σε μια εποχή όπου τα οικονομικά δεδομένα είναι δύσκολα και τα χρήματα δεν περισσεύουν σε κανέναν μας. Πώς μπορείς όμως να πεις χωρίς να έχεις δει; Χωρίς να ξέρεις τις απαιτήσεις του πελάτη; Χωρίς να γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες και μη του χώρου εφαρμογής;
Το να ορίσεις κάποιες προκαθορισμένες εργασίες, κάτι το οποίο στοχευόμενα θα κινηθεί στα χαμηλότερα δεδομένα ποιότητας, ούτως ώστε να φανεί και να δείχνει ανταγωνιστικό, δεν μας αντιπροσωπεύει. Το να πρέπει να πεις στον πελάτη στην πορεία «αυτά εμπεριείχε το πακέτο σας…» ή αν είσαι και λίγο συνεσταλμένος να ομολογήσεις στην κατ’ ιδίαν συνάντηση πως υπάρχουν άλλες 15 βαθμίδες ανώτερης ποιότητας υλικών και καμία κατώτερης, μας βρίσκει και πάλι αντίθετους και πιστεύουμε πως δεν θα έπρεπε να αποτελεί επιλογή για κανένα επαγγελματία του χώρου.  
Έτσι εμείς ως Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική από επιλογή δεν μπορούμε να ορίσουμε κάποιες «δεδομένες» τιμές.

Δεν πείθονται και επαναλαμβάνουν «Μα αν θέλουμε να ξέρουμε που περίπου, κατά προσέγγιση θα φτάσει…;»
Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε πως δεν πρόκειται να βγει άκρη και να σταματήσουν οι ερωτήσεις τέτοιας μορφής. Χωρίς δυστυχώς να ενδιαφέρει τον πελάτη, φίλο ή άνθρωπο του χώρου, το σημαντικότερο. Το σημαντικότερο, που είναι σε τι ποιότητας εργασία και υλικά αντιστοιχεί το πόσο που θα ακούσει. Με αφορμή αυτή την εμμονή και πιστεύοντας πως δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε αλλά και να κερδίσουμε ή να χάσουμε επ’ αυτού πρέπει κάπως να δώσουμε μια τάξη μεγέθους στους υποψήφιους πελάτες μας.

«Έλα… Πες το… Μας έσκασες...»  
Μια ανακαίνιση με τα πρότυπα τα οποία ορίζει η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική ως ελάχιστα για την ποιότητα των εφαρμογών της, δηλαδή αναφερόμαστε σε μια άριστη εφαρμογή από πλευράς ποιότητας εργασίας με καλά υλικά (έτσι μπορεί να επιλέξει ο πελάτης υλικά ανώτερης αλλά και κατώτερης ποιότητας από αυτά που εμείς συνήθως τιμολογούμε), μπορεί να κυμανθεί (εμπειρικά) από 150,00€/m2 έως και 500,00 με 600,00€/m2. Αυτή η διακύμανση στο πόσο εξαρτάται από το μέγεθος και το πλήθος των παρεμβάσεων. Δηλαδή από το αν μια ανακαίνιση είναι μικρής ή μεγάλης κλίμακας.

«Και πόσο σίγουρο είναι πως δεν θα ξεφύγουμε…»
Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων μας και αφού καταλήξουμε στον σκελετό και στο πλάνο της εφαρμογής συντάσσουμε και στην συνέχεια υπογράφουμε μαζί με τον πελάτη μια συγγραφή γενικών υποχρεώσεων με την κοστολόγηση των παρεμβάσεων και την αναλυτική περιγραφή του τι συμπεριλαμβάνεται σε αυτή και τι όχι. Έτσι η οποιαδήποτε χρηματοοικονομική ολίσθηση από τον αρχικό πλάνο δεν θα αποτελεί έκπληξη για τον πελάτη αλλά συνειδητή επιλογή.

Συμπερασματικά το πραγματικό κόστος μιας ανακαίνισης είναι κάτι που διαμορφώνεται από πολλές και διαφορετικές παραμέτρους. Παραμέτρους που η πλειοψηφία των πελατών πιθανώς δεν γνωρίζει. Οπότε η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη. Έτσι και εμείς παραπέμπουμε τους υποψήφιους πελάτες μας να μας συγκρίνουν. Να παίρνουν και άλλες τιμολογήσεις από άλλους επαγγελματίες του χώρου. Αυτό είναι άλλωστε το θεμιτό και το σωστό κατά την αποψή μας. Με μια επισήμανση, η τελική σύγκριση των τιμολογήσεων να αντιστοιχεί σε ίδιες ή παραπλήσιες υπηρεσίες. Σε ίδια ή παραπλήσια ποιότητα υλικών. Μια ανακαίνιση δεν είναι μόνο το κόστος. Είναι η τεχνογνωσία, η φερεγγυότητα, η εμπειρία, η συνέπεια και η διάρκεια στο χρόνο. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως, φθηνά υλικά και υπηρεσίες κάνουν ακριβές ζημιές…

Read 14105 times Last modified on Tuesday, 28 January 2014 18:57
Rate this item
(3 votes)
Super User

Aliquam erat volutpat. Proin euismod laoreet feugiat. In pharetra nulla ut ipsum sodales non tempus quam condimentum. Duis consequat sollicitudin sapien, sit amet ultricies est elementum ac. Aliquam erat volutpat. Phasellus in mollis augue.

Website: www.youjoomla.com

The Company

The Konstantinidis Construction is a building development and also a family business, which has been evolved and adjusted, in the market needs, over the years, always offering the highest service standards.

Read More

Newsletter

Subscribe to KCRE Newsletters to get our latest news and articles.
I agree with the privacy policy

Contact

For any information you can contact KCRE on the following details:
Tel.: +30 697 697 2652

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

kcg png