Ανακαίνιση και διακόσμηση

Written by  09 Mar 2015

Ανακαίνιση και διακόσμηση, δύο όροι που μπορεί πολλοί άνθρωποι να θεωρούν πως δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και άλλοι να κρίνουν πως αυτονόητα το ένα συμβαδίζει με το άλλο. Καλώς ή κακώς η πραγματικότητα είναι πως αναφερόμαστε σε διαφορετικά πράγματα. Είναι διαφορετικό πράγμα το αναθέτω την ανακαίνιση του χώρου μου σε έναν ανακαινιστή και άλλο επιθυμώ μια διακοσμητική πρόταση για τους χώρους μου. Δηλαδή όταν αναθέτουμε σε κάποιον την ανακαίνιση του χώρου μας δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκη πως αυτό συμπεριλαμβάνει και τη διακόσμηση αυτού. Ιδανικά βέβαια θα ήταν ο ανάδοχος να μπορέσει να καλύψει και τις δύο αυτές υπηρεσίες.

Το κατά πόσο είναι αναγκαίο μια εργασία ανακαίνισης να συμβαδίζει και από την παροχή κάποιας διακοσμητικής πρότασης ειναι κάτι τελείως υποκειμενικό.

Υπάρχουν πελάτες οι οποίοι έμφυτα είναι αποφασιστικοί και έχουν δική τους, ξεχωριστή, προσωπική αισθητική και αυτό δεν μπορεί να περιοριστεί από τις προτάσεις και τις διαθέσεις ενός διακοσμητή, ή διατυπώνοντας το ορθότερα, δεν νιώθουν την ανάγκη για κάποιον άνθρωπο του χώρου στο συγκεκριμένο κομμάτι. Παρόλα αυτά σίγουρα ο εργολάβος θα πρέπει να έχει την εμπειρία και να μπορεί να αντιληφθεί την αισθητική του πελάτη, να προσαρμοστεί σε αυτή και να τον προστατέψει από λάθη διαστασιολόγησης και λειτουργικότητας των χώρων.

Από την άλλη υπάρχουν πελάτες οι οποίοι δεν μπορούν να αποφασίσουν ή διστάζουν σε απλές ή πιο τολμηρές αλλαγές στους χώρους τους. Όμως εδώ είναι το λεπτό σημείο κατά το οποίο απαιτείται ισορροπία μεταξύ των θέλω του πελάτη και τις προτάσεις του σωστού διακοσμητή και τις καθοδηγήσεις του επαγγελματία ανακαινιστή.

Συναντάτε συχνά, πολλοί πελάτες να είναι μπερδεμένοι και όταν προσεγγίζουν έναν ανάδοχο, να μην γνωρίζουν το τι τελικά ζητούν από αυτόν. Έτσι αρκετές φορές στέκονται στα δευτερεύοντα και αγνοούν τα πρωτεύοντα. Ναι είναι άκρως σημαντική η διάταξη, η χωροθέτηση. Επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί σημαντική η απόδοση άρτιων υφών και υποστήριξης ενός μοτίβου στον υπό ανακαίνιση χώρο. Αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι η ποιότητα κατασκευής, οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες και όχι μια εντυπωσιακή πρόταση διάταξης του καναπέ εμπρός από το τζάκι. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το ιδανικό είναι ένας συνδυασμός των δύο αρετών (κατασκευαστικών γνώσεων και διακοσμητικής άποψης και δυναμικής) αλλά αν θα πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες στο τι είναι σημαντικό κατά την ανακαίνιση τότε, χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτό είναι οι κατασκευαστικές λεπτομέρειες σε τεχνικές και ποιότητα υλικών και όχι αν θα μπει ένα κόκκινο βάζο πάνω στο τραπέζι...

Η K-constructions μπορεί να παρέχει στον πελάτη τόσο την υπηρεσία του ανάδοχου του έργου ως εργολάβου ανακαίνισης (κατασκευαστικό κομμάτι) όσο και αυτή της διακοσμητικής πρότασης είτε με περιγραφικές αποδόσεις μέσω εκπόνησης κάποιας μελέτης είτε ακόμα και με φωτορεαλιστικές απεικονίσεις αυτών των προτάσεων και πιθανώς κατασκευαστικών λεπτομερειών.

Read 12227 times Last modified on Monday, 09 March 2015 18:39
Rate this item
(3 votes)
Super User

Aliquam erat volutpat. Proin euismod laoreet feugiat. In pharetra nulla ut ipsum sodales non tempus quam condimentum. Duis consequat sollicitudin sapien, sit amet ultricies est elementum ac. Aliquam erat volutpat. Phasellus in mollis augue.

Website: www.youjoomla.com

The Company

The Konstantinidis Construction is a building development and also a family business, which has been evolved and adjusted, in the market needs, over the years, always offering the highest service standards.

Read More

Newsletter

Subscribe to KCRE Newsletters to get our latest news and articles.
I agree with the privacy policy

Contact

For any information you can contact KCRE on the following details:
Tel.: +30 697 697 2652

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

kcg png