Φθηνά υλικά... φθηνές υπηρεσίες... ακριβές ζημιές!

Written by  12 Feb 2014

Σημείο των καιρών θα έλεγε κάποιος... αλλά ίσως και όχι... Εκμετάλλευση της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης... μπορεί... Δαιμόνιο του Έλληνα θα πει κάποιος άλλος... Όπως και να έχει όλη η αγορά στις ημέρες μας κινείται στην λογική προσέγγισης των πραγμάτων από οικονομικής σκοπιάς χωρίς - δυστυχώς - να κοιτά καμία άλλη παράμετρο!

Τι σημαίνει όμως πραγματικά το "αγοράζω" φθηνά υλικά ή υπηρεσίες; Πού μπορεί να οδηγήσει;

Θα ξεκινήσουμε ανάποδα την προσέγγιση αναφέροντας πως κατά καιρούς η τιμολογιακή πολιτική τόσο των εταιρειών όσο και των εργολάβων ήταν στα όρια της υπερβολής σε περιπτώσεις ακόμα και απλών εφαρμογών. Χωρίς κανένα όριο κοστολογούνταν εργασίες σε δυσανάλογα για την εκάστοτε εφαρμογή ποσά. Έτσι όλος ο κόσμος συμφωνεί πως κατ΄ανάγκη μια ακριβή εφαρμογή, ένα ακριβό υλικό δεν είναι αυταπόδεικτα το καλύτερο.

Ερχόμενοι όμως στο άλλο άκρο της κοστολογιακής πολιτικής έχουμε φτάσει να βλέπουμε τον πελάτη να ορίζει την αξία μιας εφαρμογής ή εργολάβους να μειοδοτούν επί των εφαρμογών ακόμα και σε σημείο που ξέρουν πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Δυστυχώς όμως είτε η μια εκδοχή είτε η άλλη έχει έναν κοινό παρονομαστή. Την αλλοίωση της εφαρμογής, την χρήση υλικών β' και γ' κατηγορίας και τελικά τη δημιουργία ζημιών που θα σε επαναφέρουν σε μια ανακαίνιση με πιθανώς αναπάντεχο κόστος και αναστάτωση. Μια κακή ηλεκτρολογική εγκατάσταση (νέα ή προσθηκών στην υφιστάμενη), μια λάθος υδραυλική εγκατάσταση σε μια ανακαίνιση μπάνιου, μια κακή τοποθέτηση πλακιδίων, μια "φθηνή" στεγάνωση σε ένα πρόβλημα υγρασίας, μια φθηνή μπαταρία, μια εσωτερική πόρτα "όμορφη για 2 μήνες" και ούτω καθεξής, μπορεί να επιφέρουν ζημιές, που λογικά όταν η επιλογή ανάδοχου γίνεται μόνο βάση μιας τιμής, δεν πρέπει να έχει ούτε καν περάσει από το μυαλό του πελάτη κατά την διαδικασία ανάθεσης του έργου.

Είναι πραγματικά στενάχωρο να βλέπεις πελάτες να οδηγούνται σε αυτό το μονοπάτι και να επανέρχονται μετά από ένα χρονικό διάστημα και να ζητούν βοήθεια. Είναι πραγματικά κρίμα μιας και έχουν πετάξει τα χρηματά τους. Και ακόμα πιο κρίμα είναι που δεν έχουν αλλάξει - τις περισσότερες φορές - τρόπο σκέψης και απαιτούν την τέλεια δουλειά με τα καλύτερα υλικά στην αξία της δουλειάς που ήδη τους έχουν εφαρμόσει.

Η K-constructions απέχει από αυτή την τακτική προσέγγισης των τιμολογησεών της. Ναι, έχει προσαρμόσει τις κοστολογήσεις της και τα περιθώρια κερδοφορία της στα δεδομένα των ημερών μας αλλά πάντα για τα δεδομένα της ποιότητας δουλειάς που την εκφράζουν και που μπορούν να δώσουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στον εκάστοτε πελάτη. Δεν μπαίνει στην διαδικασία μειοδότησης, δεν "χαλάει" την δουλειά της, δεν θέλει να κοροϊδεύει τον εργοδότη, θέλει να μπορεί να απαντά τα τηλεφωνά της και να κοιτά στα μάτια παλαιούς και νέους πελάτες, επιθυμεί η βασική της διαφημισή να είναι οι ίδιοι οι πελάτες της.

Πριν επιλέξετε ή καταλήξετε σε ένα εργολάβο σκεφτείτε το λίγο καλύτερα και για μια δεύτερη φορά... Αναγνώστε προσεκτικά τις προσφορές, ζυγίστε τις επιλογές, επιλύστε με τον υποψήφιο εργολάβο τις απορίες σας. Κατανοητή η οικονομική στενότητα αλλά να είστε γνώστες του τι αγοράζετε... Φθηνά υλικά? Φθηνές υπηρεσίες? Μία απάντηση, ένα αποτέλεσμα... ακριβές ζημιές!

Read 12860 times Last modified on Monday, 07 April 2014 06:47
Rate this item
(1 Vote)

The Company

The Konstantinidis Construction is a building development and also a family business, which has been evolved and adjusted, in the market needs, over the years, always offering the highest service standards.

Read More

Newsletter

Subscribe to KCRE Newsletters to get our latest news and articles.
I agree with the privacy policy

Contact

For any information you can contact KCRE on the following details:
Tel.: +30 697 697 2652

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

kcg png