Φθηνά υλικά... φθηνές υπηρεσίες... ακριβές ζημιές!

Γράφτηκε από  12 Φεβ 2014

Σημείο των καιρών θα έλεγε κάποιος... αλλά ίσως και όχι... Εκμετάλλευση της υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης... μπορεί... Δαιμόνιο του Έλληνα θα πει κάποιος άλλος... Όπως και να έχει όλη η αγορά στις ημέρες μας κινείται στην λογική προσέγγισης των πραγμάτων από οικονομικής σκοπιάς χωρίς - δυστυχώς - να κοιτά καμία άλλη παράμετρο!

Τι σημαίνει όμως πραγματικά το "αγοράζω" φθηνά υλικά ή υπηρεσίες; Πού μπορεί να οδηγήσει;

Θα ξεκινήσουμε ανάποδα την προσέγγιση αναφέροντας πως κατά καιρούς η τιμολογιακή πολιτική τόσο των εταιρειών όσο και των εργολάβων ήταν στα όρια της υπερβολής σε περιπτώσεις ακόμα και απλών εφαρμογών. Χωρίς κανένα όριο κοστολογούνταν εργασίες σε δυσανάλογα για την εκάστοτε εφαρμογή ποσά. Έτσι όλος ο κόσμος συμφωνεί πως κατ΄ανάγκη μια ακριβή εφαρμογή, ένα ακριβό υλικό δεν είναι αυταπόδεικτα το καλύτερο.

Ερχόμενοι όμως στο άλλο άκρο της κοστολογιακής πολιτικής έχουμε φτάσει να βλέπουμε τον πελάτη να ορίζει την αξία μιας εφαρμογής ή εργολάβους να μειοδοτούν επί των εφαρμογών ακόμα και σε σημείο που ξέρουν πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Δυστυχώς όμως είτε η μια εκδοχή είτε η άλλη έχει έναν κοινό παρονομαστή. Την αλλοίωση της εφαρμογής, την χρήση υλικών β' και γ' κατηγορίας και τελικά τη δημιουργία ζημιών που θα σε επαναφέρουν σε μια ανακαίνιση με πιθανώς αναπάντεχο κόστος και αναστάτωση. Μια κακή ηλεκτρολογική εγκατάσταση (νέα ή προσθηκών στην υφιστάμενη), μια λάθος υδραυλική εγκατάσταση σε μια ανακαίνιση μπάνιου, μια κακή τοποθέτηση πλακιδίων, μια "φθηνή" στεγάνωση σε ένα πρόβλημα υγρασίας, μια φθηνή μπαταρία, μια εσωτερική πόρτα "όμορφη για 2 μήνες" και ούτω καθεξής, μπορεί να επιφέρουν ζημιές, που λογικά όταν η επιλογή ανάδοχου γίνεται μόνο βάση μιας τιμής, δεν πρέπει να έχει ούτε καν περάσει από το μυαλό του πελάτη κατά την διαδικασία ανάθεσης του έργου.

Είναι πραγματικά στενάχωρο να βλέπεις πελάτες να οδηγούνται σε αυτό το μονοπάτι και να επανέρχονται μετά από ένα χρονικό διάστημα και να ζητούν βοήθεια. Είναι πραγματικά κρίμα μιας και έχουν πετάξει τα χρηματά τους. Και ακόμα πιο κρίμα είναι που δεν έχουν αλλάξει - τις περισσότερες φορές - τρόπο σκέψης και απαιτούν την τέλεια δουλειά με τα καλύτερα υλικά στην αξία της δουλειάς που ήδη τους έχουν εφαρμόσει.

Η K-constructions απέχει από αυτή την τακτική προσέγγισης των τιμολογησεών της. Ναι, έχει προσαρμόσει τις κοστολογήσεις της και τα περιθώρια κερδοφορία της στα δεδομένα των ημερών μας αλλά πάντα για τα δεδομένα της ποιότητας δουλειάς που την εκφράζουν και που μπορούν να δώσουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στον εκάστοτε πελάτη. Δεν μπαίνει στην διαδικασία μειοδότησης, δεν "χαλάει" την δουλειά της, δεν θέλει να κοροϊδεύει τον εργοδότη, θέλει να μπορεί να απαντά τα τηλεφωνά της και να κοιτά στα μάτια παλαιούς και νέους πελάτες, επιθυμεί η βασική της διαφημισή να είναι οι ίδιοι οι πελάτες της.

Πριν επιλέξετε ή καταλήξετε σε ένα εργολάβο σκεφτείτε το λίγο καλύτερα και για μια δεύτερη φορά... Αναγνώστε προσεκτικά τις προσφορές, ζυγίστε τις επιλογές, επιλύστε με τον υποψήφιο εργολάβο τις απορίες σας. Κατανοητή η οικονομική στενότητα αλλά να είστε γνώστες του τι αγοράζετε... Φθηνά υλικά? Φθηνές υπηρεσίες? Μία απάντηση, ένα αποτέλεσμα... ακριβές ζημιές!

Διαβάστηκε 10754 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 06:47
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Εταιρεία

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική αποτελεί μια οικοδομική - εργολαβική και οικογενειακή επιχείρηση, η οποία εξελίσσεται και προσαρμόζεται, με το πέρασμα των ετών στις ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας πάντα τα υψηλότερα πρότυπα υπηρεσιών.

Περισσότερα

Newsletter

Γραφείτε στα Newsletter της KCRE για να ενημερώνεστε για νέα άρθρα και υπηρεσίες.
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την KCRE στα παρακάτω στοιχεία:
Τηλ.: +30 697 697 2652

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

kcg png