Ανακαίνιση και θέρμανση (Μέρος Α')

Γράφτηκε από  04 Ιαν 2016

Η θέρμανση ενός ανακαινιζόμενου χώρου αποτελεί πολλές φορές ένα πεδίο προβληματισμού τόσο του εργοδότη όσο και του ανακαινιστή. Αυτό συμβαίνει μιας και μπορείς να πάρεις το επιθυμητό απότελεσμα με ποικίλλους τρόπους και διάφορα συστήματα.

Υπαρχουν αρκετές παράμετροι όπου θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψιν ούτως ώστε να οδηγηθεί κάποιος ανά περίπτωση στην βέλτιστη επιλογή (στην εν λόγω προσέγγισή μας θα κατηγοριοποιήσουμε τις επιλογές με βάση την πηγή που θα μας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε). Σημαντικές παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν είναι η πηγή θερμότητας, η γενικότερη ενεργειακή απόδοση του προς ανακαίνιση χώρου (κουφώματα, θερμομόνωση κα), ο όγκος και το μέγεθος της ανακαίνισης, η γεωγραφική θέση, ο συνολικός προϋπολογισμός και η σχέση απόδοσης / απόσβεσης.

Έχοντας ως πηγή μια αντλία θερμότητας, θα λέγαμε ίσως η ναυαρχίδα των συστημάτων, με το οποίο πέραν της θέρμανσης μπορούμε να πάρουμε και δροσισμό. Έτσι αποφεύγουμε πέραν των κρεμασμένων θερμαντικών σωμάτων και την ύπαρξη - κατά περίπτωση - κλιματιστικών μονάδων στους τοίχους, με συνέπεια να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το οφέλιμο των επιφανειών. Το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης - δροσισμού με αντλία - αποτελεί μια παρέμβαση πολύ υψηλής απόδοσης, η οποία μπορεί να αποσβέσει το υψηλό αρχικό  κόστος σε ένα χρονικό πλαίσιο 2 - 5 ετών. Τέλος στα πλέον θετικά, το γεγονός πως η ζέστη έρχεται από κάτω με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο κομμάτι της απόδοσης (ο ζεστός αέρας είναι πιο ελαφροβαρύς) και της αίσθησης καθώς και η σταθερή θερμοκρασία σε όλους μας τους χώρους.

Ένα επίπεδο πιο κάτω στο κομμάτι της απόδοσης, η χρήση αντί για ενδοδαπέδιου συστήματος, μονάδων funcoil μόνο τους. Ο συνδυασμός ενδοδαπέδιου και funcoil αποτελεί την πιο κοστοβόρα αλλά και την βέλτιστη επιλογή μιας και θα έχουμε ένα σύστημα το οποίο και θα λειτουργεί απροβλημάτιστα κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές (κλιματολογικές) συνθήκες.

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν επίσης να συνδυαστούν με κάποιο κλασσικό σύστημα δικτύου με πίνακα και θερμαντικά πάνελ σώματα και πάλι με αρκετά καλή απόδοση (κυρίως σε σχέση με ένα λέβητα πετρέλαιο).

Αντλία θερμότητας συνίσταται κυρίως σε χώρους οικιστικής χρήσης.

 

Συνεχίζεται...

Διαβάστηκε 9059 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 09:57
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Εταιρεία

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική αποτελεί μια οικοδομική - εργολαβική και οικογενειακή επιχείρηση, η οποία εξελίσσεται και προσαρμόζεται, με το πέρασμα των ετών στις ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας πάντα τα υψηλότερα πρότυπα υπηρεσιών.

Περισσότερα

Newsletter

Γραφείτε στα Newsletter της KCRE για να ενημερώνεστε για νέα άρθρα και υπηρεσίες.
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την KCRE στα παρακάτω στοιχεία:
Τηλ.: +30 697 697 2652

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

kcg png