Ανακαίνιση – τάση, ζητούμενα, προσέγγιση

Γράφτηκε από τον  28 Δεκ 2013

Η σημερινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει επέλθει τόσο η χώρα μας όσο και η παγκόσμια κατάσταση η οποία επικρατεί έχει καταστήσει από δύσκολη έως ουτοπική την κτήση ενός νεόδμητο οικήματος είτε στην μορφή διαμερίσματος είτε πόσο μάλλον στην κατασκευή επί ιδιόκτητου οικοπέδου.

Με τις αξίες των ακινήτων όλο και να κατρακυλούν η αγορά ενός παλαιού οικήματος ή η ανακαίνιση κάποιου που ήδη είναι στην κατοχή μας φαντάζει η ιδανικότερη λύση. Μιας και έτσι μπορούμε να δώσουμε μια νέα πνοή στον χώρο και να ανεβάσουμε σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.

Έχοντας κινηθεί για την απόκτηση κάποιου παλαιού χώρου ή ορίζοντας κάποιον υφιστάμενο δικό μας προς ανακαίνιση σε συνδυασμό με την απόκτηση των οικονομικών πόρων έχουμε κάνει ήδη τα πρώτα βασικά βήματα για την υλοποίηση του στόχου μας. Μπαίνοντας στο σημαντικό στάδιο της κατασκευής το οποίο εμπεριέχει πολλές ιδιαιτερότητες πολλές φορές κάνουμε το λάθος να θεωρούμε εύκολη και δεδομένη την περάτωση των εργασιών με δική μας επίβλεψη και οργάνωση χωρίς να έχουμε προηγούμενη εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις. Επίσης η έλλειψη γνώσεων και το γεγονός πως είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν γνωρίζουμε την νοοτροπία της συγκεκριμένης αγοράς προσθέτουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Έτσι οι δυσκολίες στην ανέρευση συνεργείων καθώς και στον συντονισμό αυτών συνήθως αυξάνουν το κόστος κατασκευής. Άλλες φορές επιφέρουν ανεπιθύμητα λάθη στο έργο και αξεπέραστα προβλήματα. Η απουσία χρονοδιαγράμματος και πλάνου για τη σειρά με την οποία πρέπει να περάσουν τα συνεργεία από το έργο (σειρά η οποία πρέπει να είναι συγκεκριμένη) πολλές φορές οδηγούν σε πισωγυρίσματα τις εργασίες με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Ο στόχος κάθε πελάτη και κάθε σοβαρής εταιρείας είναι να μπορεί να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Δυστυχώς, πολλές φορές η ισορροπία σε αυτό το κομμάτι είναι τόσο λεπτή που 9 στις 10 περιπτώσεις ως πελάτες οδηγούμαστε στην πράξη στο χαμηλότερο κόστος χωρίς να μας ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως θέλοντας και μη η ποιότητα κατασκευής είναι συνυφασμένη από την αξία και την σημασία της κάθε κατασκευαστικής εργασίας ξεχωριστά. Κάθε κατασκευαστικής εργασίας που στο τέλος συνολικά όταν θα αθροίσουμε όλες τις επιμέρους μαζί θα μας δώσουν το τελικό αποτέλεσμα που μας ενδιαφέρει το οποίο δεν μπορεί να είναι άλλο από το να έχουμε στην κατοχή μας ένα σπίτι το οποίο θα μπορεί να μας δώσει την ποιότητα ζωής την οποία προσδοκούμε.

Η ποιότητα ζωής στο νέο μας ακίνητο θα καθοριστεί από την λειτουργικότητα και την αισθητική που θα έχει αυτό. Αισθητική η οποία πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στα δικά μας θέλω και στην δική μας οπτική και όχι στην αισθητική προσέγγιση του κάθε ανάδοχου. Το αισθητικό αποτέλεσμα πρέπει να μας ικανοποιεί τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στους περιβάλλοντες χώρους.

Φυσικά δεν αρκεί μόνο η αισθητική αν ο χώρος δεν είναι λειτουργικός για τους ανθρώπους που περνούν τον χρόνο τους σε αυτόν.  Άλλος ένας καθοριστικός παράγοντας που θα προσδώσει ποιότητα στην διαβίωση στον χώρο μας είναι το να νιώθουμε ασφαλείς σε αυτόν και να νιώθουμε πως έχουμε θωρακιστεί από τα καιρικά φαινόμενα (θερμομόνωση, υγρομόνωση, ηχομόνωση).

Ποτέ μην ξεχνάμε πως μια ανακαίνιση γίνεται με υλικά, εργασία και γνώση. Η ανακαίνιση θα υλοποιηθεί από ανθρώπους. Ανθρώπους που μπορούμε να επιλέξουμε εμείς, ορίζοντας τα δικά μας κριτήρια. Τα υλικά που θα κτίσουμε το σπίτι μας μπορούμε να τα επιλέξουμε εμείς, άλλες φορές με επιτυχία και άλλες πάλι όχι. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διέπουν τα υλικά όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν καλύπτουν τις ανάγκες δόμησης που έχουμε ορίσει.

Επομένως και συμπερασματικά η επιλογή του ανθρώπου ή των ανθρώπων που θα εμπιστευτούμε τους κόπους μας πρέπει να γίνει με προσεκτικά και επιλεγμένα κριτήρια. Η χαμηλότερη προσφορά συνήθως κρύβει κινδύνους. Διακυμάνσεις σε αυτές είναι δεδομένο πως απαιτούν διερεύνηση. Για ορθά συμπεράσματα πάντα πρέπει να συγκρίνουμε ίδιες τιμολογήσεις (τουλάχιστον πάνω στα ίδια υλικά, εφάμιλλης ποιότητας). Τους όποιους συμβιβασμούς αναγκαστούμε να κάνουμε θα πρέπει να τους έχουμε σταθμίσει και σίγουρα να αποτελούν δική μας επιλογή και όχι αδυναμία ή καθοδήγηση άλλων. Παρακολουθούμε στενά την πρόοδο εργασιών και να αποφεύγουμε να επιδιώκουμε εκπτώσεις τιμών οι οποίες θα επιφέρουν εκπτώσεις στην ποιότητα εργασίας και υλικών. Φθηνά υλικά (και εργασία) κάνουν ακριβές ζημιές…

Διαβάστηκε 12322 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Super User

Aliquam erat volutpat. Proin euismod laoreet feugiat. In pharetra nulla ut ipsum sodales non tempus quam condimentum. Duis consequat sollicitudin sapien, sit amet ultricies est elementum ac. Aliquam erat volutpat. Phasellus in mollis augue.

Ιστότοπος: www.youjoomla.com

Η Εταιρεία

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική αποτελεί μια οικοδομική - εργολαβική και οικογενειακή επιχείρηση, η οποία εξελίσσεται και προσαρμόζεται, με το πέρασμα των ετών στις ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας πάντα τα υψηλότερα πρότυπα υπηρεσιών.

Περισσότερα

Newsletter

Γραφείτε στα Newsletter της KCRE για να ενημερώνεστε για νέα άρθρα και υπηρεσίες.
Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την KCRE στα παρακάτω στοιχεία:
Τηλ.: +30 697 697 2652

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

kcg png