Super User

Super User

Aliquam erat volutpat. Proin euismod laoreet feugiat. In pharetra nulla ut ipsum sodales non tempus quam condimentum. Duis consequat sollicitudin sapien, sit amet ultricies est elementum ac. Aliquam erat volutpat. Phasellus in mollis augue.

URL Ιστότοπου: http://www.youjoomla.com

06 Ιαν 2014

Η ανακαίνιση ενός καταστήματος αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί την πλέον σημαντική παρέμβαση για την τόνωση της εικόνας και της γενικότερης εντύπωσης που διαμορφώνεται για αυτό. Αυτό συμβαίνει διότι ένας ανακαινισμένος χώρος θα αποτελεί πάντα θέλγητρο για την προσέγγιση τόσο νέων πελατών όσο και την ανανέωση της σχέσεως με το σταθερό πελατολόγιο του.

Το πότε κρίνεται απαραίτητη η ανακαίνιση ενός χώρου εμπορικής συνδιαλλαγής μπορεί να ποικίλει και να καθορίζεται από διαφόρους παράγοντες. Σε ένα γενικό πλαίσιο ένας χώρος ανάλογα του πεδίου δράσης του πρέπει να ανανεώνεται ανά 4 με 5 έτη (κατ’ εξαίρεση λίγο νωρίτερα ή λίγο μεταγενέστερα). Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτή την ανάγκη μπορεί να είναι η φυσική φθορά των υλικών και γενικότερα του χώρου στο πέρασμα του χρόνου. Μπορεί επίσης ο επιχειρηματίας να ωθείται στην ανάγκη αλλαγής λόγω του ανταγωνισμού, της μεταβολής των αναγκών που επιτάσσει ο χώρος δραστηριοποίησης του καταστήματος του ή οι τάσεις και η μόδα. Ένα κατάστημα δεν πρέπει ποτέ να πέσει στο τέλμα, του να το ξεπεράσει η εποχή του και να προσκολληθεί σε συγκεκριμένες τάσεις και απόψεις του παρελθόντος.  Άλλοι σημαντικοί λόγοι ανακαίνισης μπορεί να είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου, η καλύτερη εκμετάλλευση αυτού ή ακόμη και η αλλαγή χρήσης.

Διερωτώμενοι για το τι θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει η ανανέωση και η ανακαίνιση ενός καταστήματος, δυστυχώς ή ευτυχώς η απάντηση δεν μπορεί να είναι απλή. Δεν είναι αναγκαίο μια ανανέωση του χώρου να κατατάσσετε στις μικρής κλίμακας ή στις μεγάλης κλίμακας ανακαινίσεις. Παρόλα αυτά μια ανανέωση σε μικρό φάσμα είναι άκρως απαραίτητη και δεν λογίζεται ως ανακαίνιση του χώρου όπως την περιγράψαμε παραπάνω. Με λίγα λόγια η ανανέωση στους ελαιοχρωματισμούς ή στα απλά στοιχεία, όπου και διακοσμούν τον χώρο, δεν μπορεί να λογιστεί ως ανακαίνιση του χώρου αλλά σίγουρα μπορεί να προσδώσει μια φρεσκάδα και εν προκειμένου τέτοιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται πολύ πιο τακτικά (ακόμα και σε αλλαγή εποχής).

Η ολική ανακαίνιση κάποιου καταστήματος θα διαμορφώσει και θα τροποποιήσει το χώρο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Μια ανακαινιστική εταιρεία θα πρέπει να παρέμβει στη διάταξη των πραγμάτων, στα διακοσμητικά στοιχεία, στην μορφή και την οπτική της βιτρίνας, στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, στον φωτισμό και γενικότερα στην όλη ατμόσφαιρα του χώρου. Σε ένα τέτοιο εγχείρημα η συνεχής συνεργασία και συμμετοχή στην κατάρτιση του χώρου, του επιχειρηματία και του ανάδοχου είναι τουλάχιστον απαιτητή.

Μια ανακαίνιση καταστήματος απαιτεί συγκεκριμένο πλάνο και αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο απαιτεί χρόνο προετοιμασίας και προεργασίας. Ο χρόνος αποτελεί χρήμα για τον κάθε επιχειρηματία. Έτσι καλό είναι το στήσιμο και η εκπόνηση της μελέτης και του πλάνου των παρεμβάσεων να έχει γίνει αρκετό χρόνο πριν από την έναρξη των εργασιών ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα. Να έχουν οριστεί με διαφάνεια και σαφήνεια όλες οι παρεμβάσεις σε συνεννόηση με τον πελάτη. Να έχουν κατασκευαστεί ή να έχουν προ - παραγγελθεί όλα τα απαραίτητα παρελκόμενα που χρειάζονται. Να έχουν μπει όλα τα συνεργαζόμενα συνεργεία σε μια τάξη έχοντας παραλάβει τα χρονοδιαγράμματα τους, με τους χρόνους παρέμβασης και αναμονής. Μια ανακαίνιση καταστήματος μπορεί να διαρκέσει από μια εβδομάδα μέχρι και 30 ή 40 ημέρες. Χρόνος που ποικίλλει κυρίως βάση του μεγέθους του προς ανακαίνιση χώρου αλλά και των απαιτήσεων του επιχειρηματία.

Τι θα πρέπει όμως να διέπει ο νέος σχεδιασμός του καταστήματος; Τι θα μπορούσε να δώσει το κάτι παραπάνω στο χώρο; Ανάλογα με την κατηγορία του καταστήματος επιτάσσονται και οι παρεμβάσεις; Τι υλικά χρησιμοποιούμε; Πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμό; Μπορούμε μέσα από μια ανακαίνιση να εξοικονομήσουμε χρήματα τελικά;

Συνεχίζεται…

06 Ιαν 2014

Πολλοί πελάτες, φίλοι και άνθρωποι του χώρου μας ρωτούν, «γιατί δεν βγάζετε πακέτα ανακαίνισης…;».
Η απλή και επιφανειακή απάντηση - καθώς και η λίγο πιο διακριτική για την αποφυγή της κατά μέτωπο σύγκρουσης με τους συναδέρφους οι οποίοι το κάνουν - είναι πως δεν συμβαδίζει με τη φιλοσοφία μας και με τον τρόπο που θέλουμε να διαθέτουμε την υπηρεσία μας. Εν ολίγοις δεν συνάδει με τις αρχές μας και με το πώς θέλουμε να αντιμετωπίζουμε τους υποψήφιους πελάτες από την πρώτη κιόλας επαφή.

Ναι αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν, «πως θα ξέρουμε πόσο μπορεί να κοστίσει μια ανακαίνιση…;»
Φυσικό και εύλογο ερώτημα σε μια εποχή όπου τα οικονομικά δεδομένα είναι δύσκολα και τα χρήματα δεν περισσεύουν σε κανέναν μας. Πώς μπορείς όμως να πεις χωρίς να έχεις δει; Χωρίς να ξέρεις τις απαιτήσεις του πελάτη; Χωρίς να γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες και μη του χώρου εφαρμογής;
Το να ορίσεις κάποιες προκαθορισμένες εργασίες, κάτι το οποίο στοχευόμενα θα κινηθεί στα χαμηλότερα δεδομένα ποιότητας, ούτως ώστε να φανεί και να δείχνει ανταγωνιστικό, δεν μας αντιπροσωπεύει. Το να πρέπει να πεις στον πελάτη στην πορεία «αυτά εμπεριείχε το πακέτο σας…» ή αν είσαι και λίγο συνεσταλμένος να ομολογήσεις στην κατ’ ιδίαν συνάντηση πως υπάρχουν άλλες 15 βαθμίδες ανώτερης ποιότητας υλικών και καμία κατώτερης, μας βρίσκει και πάλι αντίθετους και πιστεύουμε πως δεν θα έπρεπε να αποτελεί επιλογή για κανένα επαγγελματία του χώρου.  
Έτσι εμείς ως Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική από επιλογή δεν μπορούμε να ορίσουμε κάποιες «δεδομένες» τιμές.

Δεν πείθονται και επαναλαμβάνουν «Μα αν θέλουμε να ξέρουμε που περίπου, κατά προσέγγιση θα φτάσει…;»
Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε πως δεν πρόκειται να βγει άκρη και να σταματήσουν οι ερωτήσεις τέτοιας μορφής. Χωρίς δυστυχώς να ενδιαφέρει τον πελάτη, φίλο ή άνθρωπο του χώρου, το σημαντικότερο. Το σημαντικότερο, που είναι σε τι ποιότητας εργασία και υλικά αντιστοιχεί το πόσο που θα ακούσει. Με αφορμή αυτή την εμμονή και πιστεύοντας πως δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε αλλά και να κερδίσουμε ή να χάσουμε επ’ αυτού πρέπει κάπως να δώσουμε μια τάξη μεγέθους στους υποψήφιους πελάτες μας.

«Έλα… Πες το… Μας έσκασες...»  
Μια ανακαίνιση με τα πρότυπα τα οποία ορίζει η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική ως ελάχιστα για την ποιότητα των εφαρμογών της, δηλαδή αναφερόμαστε σε μια άριστη εφαρμογή από πλευράς ποιότητας εργασίας με καλά υλικά (έτσι μπορεί να επιλέξει ο πελάτης υλικά ανώτερης αλλά και κατώτερης ποιότητας από αυτά που εμείς συνήθως τιμολογούμε), μπορεί να κυμανθεί (εμπειρικά) από 150,00€/m2 έως και 500,00 με 600,00€/m2. Αυτή η διακύμανση στο πόσο εξαρτάται από το μέγεθος και το πλήθος των παρεμβάσεων. Δηλαδή από το αν μια ανακαίνιση είναι μικρής ή μεγάλης κλίμακας.

«Και πόσο σίγουρο είναι πως δεν θα ξεφύγουμε…»
Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων μας και αφού καταλήξουμε στον σκελετό και στο πλάνο της εφαρμογής συντάσσουμε και στην συνέχεια υπογράφουμε μαζί με τον πελάτη μια συγγραφή γενικών υποχρεώσεων με την κοστολόγηση των παρεμβάσεων και την αναλυτική περιγραφή του τι συμπεριλαμβάνεται σε αυτή και τι όχι. Έτσι η οποιαδήποτε χρηματοοικονομική ολίσθηση από τον αρχικό πλάνο δεν θα αποτελεί έκπληξη για τον πελάτη αλλά συνειδητή επιλογή.

Συμπερασματικά το πραγματικό κόστος μιας ανακαίνισης είναι κάτι που διαμορφώνεται από πολλές και διαφορετικές παραμέτρους. Παραμέτρους που η πλειοψηφία των πελατών πιθανώς δεν γνωρίζει. Οπότε η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη. Έτσι και εμείς παραπέμπουμε τους υποψήφιους πελάτες μας να μας συγκρίνουν. Να παίρνουν και άλλες τιμολογήσεις από άλλους επαγγελματίες του χώρου. Αυτό είναι άλλωστε το θεμιτό και το σωστό κατά την αποψή μας. Με μια επισήμανση, η τελική σύγκριση των τιμολογήσεων να αντιστοιχεί σε ίδιες ή παραπλήσιες υπηρεσίες. Σε ίδια ή παραπλήσια ποιότητα υλικών. Μια ανακαίνιση δεν είναι μόνο το κόστος. Είναι η τεχνογνωσία, η φερεγγυότητα, η εμπειρία, η συνέπεια και η διάρκεια στο χρόνο. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως, φθηνά υλικά και υπηρεσίες κάνουν ακριβές ζημιές…

Η Εταιρεία

Η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική αποτελεί μια οικοδομική - εργολαβική και οικογενειακή επιχείρηση, η οποία εξελίσσεται και προσαρμόζεται, με το πέρασμα των ετών στις ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας πάντα τα υψηλότερα πρότυπα υπηρεσιών.

Περισσότερα

Newsletter

Γραφείτε στα Newsletter της KCRE για να ενημερώνεστε για νέα άρθρα και υπηρεσίες.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με την KCRE στα παρακάτω στοιχεία:
Τηλ.: +30 697 697 2652

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

kcg png